Norma-päivystys ja Hakemusapu-Aulis

Kysy sosiaaliturvasta, terveyspalveluista ja tukitoimista

Neuroliitolla on kaksi palvelevaa puhelinta. Lisäksi vastauksia itseään askarruttaviin asioihin voi saada esimerkiksi näiltä nettisivuilta ja suoraan eri asiantuntijoiltamme.

Norma-päivystys

Vastauksia sosiaaliturvaan, terveyspalveluihin ja tukitoimiin liittyviin kysymyksiin saa Neuroliiton valtakunnallisesta Norma-päivystysnumerosta 040 528 7888. Se on auki maanantaista torstaihin klo 9–12. Puheluihin vastaavat liiton järjestösuunnittelijat ja sosionomit.

Kysymyksiä voi lähettää myös sähköpostilla osoitteeseen norma@neuroliitto.fi. Vastaus lähetetään kysyjän sähköpostiin. Sähköpostilla tulleisiin viesteihin vastaavat Neuroliiton sosionomit, järjestö- ja erikoissuunnittelijat sekä lakimies.

Sairauden hoitoa koskevissa kysymyksissä tulee kääntyä hoitavan lääkärin tai MS-hoitajan puoleen.

Hakemusapu-Aulis

Aulis auttaa perjantaisin klo 9–15. Silloin paikalla ovat hakemuksiin erikoistuneet asiantuntijamme, joilta voit kysyä esimerkiksi autoveroetuuksien, toimeentulotuen tai vammaistuen hakemisesta. Yhdessä voidaan myös pohtia, miten kuntoutushakemus laaditaan.

Hakemusapuun kannattaa olla yhteydessä ajoissa, eli jo silloin, kun hakemista alkaa suunnitella. Aulis voi olla tukenasi koko hakuprosessin ajan. Toki kysyä voi myös apua yksittäisen asian, kentän tai liitteen osalta.

Neuvoja saa numerosta 040 752 2041 tai osoitteesta aulis@neuroliitto.fi

Usein kysytyt kysymykset

Usein kysyttyjä kysymyksiä -otsikon alle on koottu neuvontapalveluumme tulleita kysymyksiä ja vastauksia niihin.

Työllisyyttä, liikuntaa, oikeusturvaa tai harvinaisia neurologisia sairauksia koskevissa erityiskysymyksissä voi ottaa yhteyttä suoraan kunkin alan asiantuntijaan. Lisätietoa ja yhteystiedot löydät vasemmalla olevien otsikoiden alta.

Neuroliiton neuvontapalvelut ovat maksuttomia ja ne on tarkoitettu MS-tautia tai harvinaista neurologista sairautta sairastaville, heidän läheisilleen ja alan ammattilaisille.

 

 

 

Share to Facebook Share to Twitter Email This More...